|

Ontvang vergelijkbare banen in je e-mail voor

Informatie- en Procesadviseur

Astorium verzorgt invulling van vaste en tijdelijke vacatures voor aansprekende klanten. Onze Consultants adviseren professionals binnen HRM, Legal, Finance, IT en Engineering. Wij bieden interessante banen aan op WO, HBO en MBO+ niveau en begeleiden je in de overstap naar een nieuwe baan. Bij detachering doe je in korte tijd veel ervaring op in diverse bedrijfsculturen. Vanuit Astorium krijg je hierbij ondersteuning van een professionele Job Coach, waarbij persoonlijke ontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen. Schrijf je snel in via en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen!

Informatie- en Procesadviseur

Astorium zoekt een Informatie- en Procesadviseur voor onze opdrachtgevers: de Blijf Groep en HVO-Querido (beiden gevestigd in hetzelfde kantoorpand in Amsterdam). Dit betreft een vaste functie voor 36 uur per week, waarbij je voor 24 uur bij Blijf Groep en voor 12 uur per week voor HVO-Querido werkt. Als Informatie- en Procesadviseur adviseer jij het management over de informatie- en procesvraagstukken, de business- en informatie architectuur en de interfaces met informatiesystemen van ketenpartners. Ook draag jij zorg voor de ontwikkeling, vaststelling en uitvoering van het informatiebeleid.

Voor het ontwikkelen van het informatiebeleid ondersteun jij in de totstandkoming van informatiebeleidsplannen, processen en informatiestromen en informatielandschap. Je blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen die van invloed zijn op het informatiebeleid, de informatiestromen en betrokken bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan keteninformatisering, e-communities, eHealth toepassingen en veranderende privacy wetgeving. Daarnaast analyseer en evalueer jij periodiek de processen en bijbehorende informatiestromen.

Beschik jij over goede adviesvaardigheden, ben jij sterk in beleidsmatig handelen en verbinden? Dan is dit de positie voor jou!

Informatie
 • je signaleert ontwikkelingen die impact kunnen hebben op het informatielandschap
 • je stelt business cases op
 • je ontwikkelt en beheert de informatiebeleidsplannen van de afdeling Informatiemanagement
 • je ondersteunt het totale informatieproces waarin zich zowel informatie- als proceswijzigingen kunnen voordoen
 • je beoordeelt of processen, informatiestromen en applicaties goed op elkaar aansluiten dan wel verbetering behoeven
 • je ontwikkelt de business- en informatiearchitectuur
 • je adviseert de ketenpartijen in het aansluiten op elkaars processen en informatiestromen zoals de gemeente Amsterdam
 • je bent hands on; taken als het testen van functionele en technische aanpassingen, het schrijven van handleidingen en het opleiden van gebruikers
 • je bewaakt het proces rond de applicatie inrichting en denkt hierover, samen met functioneel beheerder, mee met de business

Functie-eisen
 • HBO/WO diploma
 • je beschikt over kennis van Informatiemanagement, Procesmanagement, Lean methodiek, Change- en Projectmanagement
 • je hebt ervaring in de non-profit branche (bij voorkeur zorg)
 • je bent in staat om trends en ontwikkelingen in markt- en vakgebieden waarbinnen de organisatie opereert te onderscheiden en ontwikkelingen te vertalen naar informatiebeleid, processen en informatiestromen binnen de eigen informatievoorziening en die van andere partijen zoals gemeenten, zorgkantoren en zorgverzekeraars
 • je werkt projectmatig en neemt eigenaarschap
 • je denkt buiten de kaders, bent creatief in oplossingen en onderbouwt waarom dingen niet kunnen
 • je bent een bruggenbouwer zodat de gemeenten, cliënten en eigen medewerkers voorzien worden van de juiste informatie
Als Informatie- en Procesadviseur ken je het belang van beleidsmatig handelen en organisatiesensitiviteit. Jij bent klantgericht, resultaatgericht en strategisch georiënteerd. Je kent de gevolgen van jouw acties en weet invloed uit te oefenen. Dit doe je zelfstandig en in groepsverband als adviseur op het gebied van informatiebeleid. Daarom beschik jij over vaardigheden waarmee je op een creatieve manier processen en informatiestromen op elkaar af kan stemmen.

Arbeidsvoorwaarden
Blijf Groep en HVO-Querido bieden afwisselend en zinvol werk in een dynamische, informele werkomgeving. Salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Welzijn.

Voor deze functie is het salaris maximaal € 4.263 op basis van een een 36 urige werkweek. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Zo bieden de organisaties onder andere een 13e maand, een pensioenregeling en de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering via werkgever. Daarnaast bieden zij alle medewerkers een reiskostenvergoeding en goede studiefaciliteiten.

Een referentiecheck en het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure.

Contactinformatie
Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Rob Teunisse op +31 70 358 7375 of +31 611 90 45 64. Ben jij de Informatie- en Procesadviseur die wij zoeken? Solliciteer dan voor maandag 1 mei 12:00 uur met cv en brief via de button "Solliciteer direct". Reacties na deze datum komen op een reservelijst.

Over onze opdrachtgever
Bij Blijf Groep werken ruim 250 mensen in de regio's Amsterdam-Amstelland, Kennemerland, Gooi- en Vechtstreek, Flevoland en Zaanstreek-Waterland. Zij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat, thuis of in de opvang aan volwassenen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Bij Blijf Groep werkt men zelforganiserend. Het team dat zich met ICT bezig houdt bestaat uit een Functioneel Applicatiebeheerder en een interim ICT Adviseur.

Bij HVO-Querido bieden 1000 medewerkers op 50 locaties opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten aan 3300 cliënten. De medewerkers van HVO-Querido zijn de spil van onze zorg en ondersteuning - en dus van onze organisatie. Zij zijn deskundig, goed opgeleid, werken zorgvuldig en uit hun houding blijkt betrokkenheid, respect en vertrouwen.

De afdeling Informatiemanagement bestaat bij HVO-Querido uit zes medewerkers, waarvan twee informatie adviseurs, productontwikkelaar, releasemanager en een gebruikersondersteuner. Je rapporteert aan de Manager Informatiemanagement. Ook werk je samen met een projectmanager die zich richt op management- en stuurinformatie en met functionele consultants bij inrichtingsvraagstukken van de informatiesystemen.
Contact informatie:
Astorium
Loïs Baumgart
1097 BC
Amsterdam
Solliciteer
+31 70 358 7375
Aanvullende informatie:
Fulltime
Vast dienstverband
P275630-1
IT / Software Development
HBO