|

Ontvang vergelijkbare banen in je e-mail voor

Senior Project Manager Enginee...

YER banner

Senior Project Manager Engineering

Apply

Ideale baan voor een Senior Project Manager Engineering die in een dynamische, succesvolle en groeiende werkomgeving met zijn technische kennis en gevoel voor organiseren, plannen en financiën, innovatieve en complexe projecten tot een goed einde weet te brengen.

Functieomschrijving

Als Senior Project Manager Engineering ben je de intermediair tussen de klant en de interne organisatie. De projecten worden door multidisciplinaire teams uitgevoerd, die nauw samenwerken met ontwikkelingspartners en toeleveranciers. Voor deze projecten ben je zowel financieel, technisch als planmatig verantwoordelijk. Je begeleidt diverse projecten door verschillende fases (concept, design, prototype, pilot en serie), waarbij je de klant goed informeert en rekening houdt met de gemaakte afspraken met betrekking tot tijd en geld. Je stuurt het projectteam (minimaal 3 en maximaal 15 personen) aan en onderhoudt intensief contact met je klanten (wereldwijd). Een goede communicatie, zowel intern als met klanten, toeleveranciers en partners in het project is een noodzaak (stakeholder management). Je hebt minimaal 2 en maximaal 5 projecten gelijktijdig lopen.

Functie-eisen
 • Academisch werk-en denkniveau, gecombineerd met een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, elektrotechniek of natuurkunde)
 • Volwaardige sparringpartner voor de klanten op het gebied van de techniek
 • Minimaal drie jaar werkervaring als Project Manager in complexe technische projecten en affiniteit met productontwikkelingsprojecten
 • Stevige conceptuele en analytische vaardigheden en een planmatige, gestructureerde en doelgerichte aanpak
 • Behoudt het overzicht, stelt de juiste prioriteiten en blijft ‘in control’
 • Teamworker met een sterke persoonlijkheid en een grote mate van zelfstandigheid
 • Organisatorisch sterk en een proactieve en initiërende instelling
 • Directe en open communicatiestijl, weet te overtuigen en krijgt dingen voor elkaar
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift, Duits is een pre
Bedrijfsomschrijving

Frencken Engineering B.V. (FEN) ontwikkelt op basis van klantspecificaties complexe, mechatronische machines en apparaten voor toonaangevende klanten in de medische, analytische en semiconductor-industrie. Door een innovatieve benadering en moderne ontwerptechnieken wordt de “time-to-market” zo kort mogelijk gehouden. Frencken Engineering verzorgt ook de bouw en verificatie van prototypes. Daarnaast ondersteunt FEN de introductie van nieuwe producten in de productie binnen de andere Frencken bedrijven. De moedermaatschappij, Frencken Europe, maakt deel uit van de internationale, beursgenoteerde, Frencken Group Ltd met diverse vestigingen in Europa, Azië en de USA.

Ondanks het feit dat Frencken zich wil onderscheiden door te focussen op kerncompetenties waarin zij zich heeft bewezen in kennis en kwaliteit, heeft de onderneming een breed en internationaal klantenbestand. Hierdoor is werken bij Frencken altijd afwisselend en maak je kennis met een grote diversiteit aan mechatronische producten. Klanten kiezen ervoor om zowel het productontwerp als productie bij Frencken uit te besteden. De focus ligt op een kwalitatief hoogstaand ontwerp, dat snel en kostenbewust wordt ontworpen. Deze ontwerpen zijn in serie produceerbaar.

Locatie/Standplaats

Eindhoven

Arbeidsvoorwaarden

Ideale baan voor een Senior Project Manager Engineering, die in een dynamische, succesvolle en groeiende werkomgeving met zijn technische kennis en gevoel voor organiseren, plannen en financiën, innovatieve en complexe projecten tot een goed einde weet te brengen. Prima salarispakket, waaronder een aantrekkelijke winstdelingsregeling en 40 vrije dagen.

Apply

Samenvatting

 • Locatie:
  NB
 • Categorie:
  Technisch
 • Status:
  Fulltime
  Vast dienstverband
 • Carrièreniveau:
  Midcareer (ervaren)
 • Relevante werkervaring:
  HBO
 • Referentie nr:
  8273600 (IGB 180861511)
 • Share Icon

Over het bedrijf

YER werft, selecteert en bemiddelt bachelors en masters in elke fase van hun carrière voor functies met een vast of tijdelijk dienstverband.

Onze toegevoegde waarde komt tot uiting in ons uitgebreide netwerk en onze consultants, allen specialist in hun vakgebied. Wij kennen dus jouw markt en begeleiden jou snel en professioneel naar de functie die het beste bij jou past qua inhoud, salaris, werklocatie en -omgeving. lees meer...