|

Ontvang vergelijkbare banen in je e-mail voor

Microbiologisch Analist Levens...

Professionals in Food banner

Microbiologisch Analist Levensmiddelen (MLO/HLO, 32-40 uur)

Apply Now

Functieomschrijving

Als Microbiologisch Analist ben je een belangrijk onderdeel van een klantgerichte organisatie. Op basis van de kwaliteit van jouw werk worden bij klanten belangrijke management beslissingen genomen. De missie van MicroCare is om door het leveren van snelle en correcte data en een persoonlijk contact de collega kwaliteit van de klant te zijn. Met jouw werk bepaal jij voor een groot deel de klantervaring. Samen met een gezellig en positief ingesteld team van ongeveer 40 collegas ben je verantwoordelijk voor alle microbiologische en aanverwante onderzoeken van diverse levensmiddelen. Een mooie allround analistenfunctie, waarin je actief bent binnen alle facetten van het primaire proces.

Binnen deze functie behoren de volgende werkzaamheden tot je verantwoordelijkheid:

 • Het zorgdragen voor een juiste monstervoorbehandeling
 • Het uitvoeren van de meest voorkomende microbiologische analyses (zoals algemeen kiemgetal, pathogenen (zoals Listeria monocytogenes en Salmonella SPP), sporenvorming, etc.)
 • Een correcte verwerking van de analysedata naar interne werkformulieren
 • Naleving van de werkvoorschriften en procedures, o.a. volgens ISO17025
 • Juiste en tijdige aanlevering van de analysedata in ons registratiesysteem LIMS
Functie-eisen

De Microbiologisch Analist die wij zoeken voelt zich thuis in een hectische omgeving, werkt nauwkeurig, helpt graag zijn of haar collegas en heeft een service gerichte instelling.
 
Verder herken je je in de volgende punten:

 • Een afgeronde MLO/HLO opleiding richting Microbiologie, Levensmiddelentechnologie of aanverwant
 • Minimaal 2 jaar werkervaring met het uitvoeren van (klassieke) microbiologische analyses bij voorkeur als laborant in een productieomgeving
 • Je bent bekend met het kwaliteitssysteem ISO 17025
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Flexibiliteit met betrekking tot werktijden is noodzakelijk, soms moet bijgeschakeld worden om tijdens piekdrukte toch de klanten van de juiste resultaten te voorzien: er wordt gewerkt in diensten tussen 06.00 en 21.00 uur
Bedrijfsomschrijving

MicroCare Laboratorium te Bodegraven is een ISO 17025 - erkend laboratorium en voert microbiologische analyses uit voor klanten uit vrijwel alle branches binnen de levensmiddelenindustrie zoals vlees, zuivel en kant-en-klaarmaaltijden. MicroCare is onderdeel van de Care for Food Group en onderscheidt zich van andere foodlaboratoria door jarenlange ervaring in de levensmiddelenindustrie en expertise, tezamen met hun persoonlijke, op maat gesneden aanpak waarbij betrouwbare onderzoeksresultaten worden geleverd. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel.

Locatie/Standplaats

Zuid-Holland

Arbeidsvoorwaarden

MicroCare Laboratorium biedt je een verantwoordelijke functie met een breed takenpakket, waarbij jouw werk van wezenlijk belang is voor het succes van de organisatie. Geen dag is hetzelfde! Je zal starten met een tijdelijk (jaar)contract, met uitzicht op een vast dienstverband bij wederzijdse tevredenheid. De organisatie kent korte lijnen, waardoor het onderling contact tussen laboratorium en management open en direct is. De functie biedt de mogelijkheid tot parttime invulling, maar ook fulltime werken is mogelijk. Het is belangrijk dat je minimaal 32 uur/ 4 dagen per week beschikbaar bent. Je salaris wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding. Daarnaast investeert MicroCare Laboratorium in persoonlijke begeleiding en relevante opleidingen en trainingen.

Sollicitatieprocedure

MicroCare heeft er voor gekozen deze vacature op exclusieve basis bij Professionals in Food uit te zetten. Wij nemen daarom de volledige werving en de eerste selectie voor onze rekening.

Geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan snel via de solliciteer online optie. Graag ontvangen wij je cv in Word-format (niet verplicht), zodat wij deze efficiënt kunnen verwerken in onze systemen. Het spreekt voor zich dat wij jouw gegevens vertrouwelijk behandelen. Wij reageren altijd binnen vijf werkdagen op jouw sollicitatie en als er een match is, bespreken we dan ook nadere ins en outs met betrekking tot onze opdrachtgever.

Na een eerste telefonische selectie brengen we op basis van onze bevindingen nader verslag uit aan MicroCare. Tevens gaan we -na jouw toestemming- referenties na. Daar volgen nog maximaal 2 gesprekken. 

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Maxime Quax, Vestigingsmanager, via het telefoonnummer 085-1050121. Wij staan je graag te woord.

Ambieer je een baan in de levensmiddelenindustrie, maar is deze positie het net niet voor jou? Professionals in Food bemiddelt in heel Nederland voor productmanagers, accountmanagers, medewerkers binnendienst, productontwikkelaars, auditors, kwaliteitsmanagers, kwaliteitsmedewerkers, productiemanagers, procestechnologen, laboranten en analisten in de levensmiddelenindustrie. Past een dergelijke rol jou goed? Kijk dan snel op onze website en stuur ons een open sollicitatie!

Volg Professionals in Food ook op LinkedIn en blijf op de hoogte van het nieuws en onze vacatures.

Bezoek www.professionalsinfood.nl voor meer informatie over de vacature Microbiologisch Analist Levensmiddelen (MLO/HLO, 32-40 uur) of solliciteer online op de vacature Microbiologisch Analist Levensmiddelen (MLO/HLO, 32-40 uur).

Apply Now
Samenvatting
 • Bedrijf
  Professionals in Food
 • Locatie
  Zuid-Holland, ZH
 • Status
  Fulltime Vast dienstverband
 • Categorie
  Kwaliteitscontrole / Veiligheid
 • Opleidingsniveau
  MBO
 • Relevante werkervaring
  Niet vereist
 • Carriereniveau
  Startfunctie (weinig ervaring)
 • Plaatsingsdatum
  1/17/2018
 • Contact informatie
 • Contactpersoon
  Maxime Quax
 • Telefoonnummer
  +31 (0)85 105 01 21
Over Professionals in Food
Professionals in Food is er trots op actief te zijn in de levensmiddelenindustrie. Wij steunen foodprofessionals bij hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Daarbij focussen wij, net als onze opdrachtgevers, op kwaliteit.

Wij zijn altijd op zoek naar Food Professionals met een afgeronde opleiding binnen de levensmiddelen, laboratorium of procestechniek. Dit kunnen proces- en productontwikkelaars, kwaliteitsmanagers, productiemanagers, auditors, laboranten en analisten zijn, maar ook commerciële posities waarvoor een vakgerichte opleiding noodzakelijk is.

Wanneer je via ons solliciteert, start je ofwel direct, ofwel via Professionals in Food. Dat laatste kan op interim (management) basis, op basis van detachering of uitzending. Wij zijn open over de wijze waarop je in dienst treedt en welke arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn. Vaak vind je deze informatie al terug in de vacature zelf.

Ben jij een Food Professional? Bekijk dan de pagina Professionals en laat je gegevens achter via de open sollicitatie knop.